Lomo Adobado “Chelito”
Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Lomo Adobado “Chelito”. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Lomo Adobado “Chelito” is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They're fine and they look wonderful. Lomo Adobado “Chelito” is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Lomo Adobado “Chelito”, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lomo Adobado “Chelito” delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lomo Adobado “Chelito” is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Lomo Adobado “Chelito” estimated approx 2 hrs..
To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Lomo Adobado “Chelito” using 9 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.
Este Lomo Adobado lo he preparado por años, desde que mi esposo y yo teníamos nuestro puesto en el mercado municipal de Teocaltiche, Jal. Y es muy a mi estilo, porque parece que he mejorado mucho el modo de prepararlo. Puedes hacer infinidad de comidas, con este lomo como tortas, sopes, quesadillas , tostadas, nachos, molletes, etc. Simplemente disfruta hacer lo que tus manos son capaces de preparar y crear.
#conminombre
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lomo Adobado “Chelito”:
- 2 kg lomo de cerdo
- 15 chiles guajillo
- 3 ajos
- 1 cda pimienta molida
- 1 cda cominos molidos
- 1 cda clavo molido
- 2 tazas vinagre, manzana o Piña (blanco)
- 4 tazas agua
- 1 ziplock
Instructions to make to make Lomo Adobado “Chelito”
- Para hacer el adobo para cocer el lomo utilizar chile guajillo, desemillados, vinagre, y agua,. Se ponen una olla mediana sobre la estufa.
- Los desemillas de la manera más práctica, pero muchas veces yo los dejo con las semillas, si voy a colar el chile. Y si lo quiero un poco picante le agrego unos de árbol. Pero es opcional.
- Le agregas el vinagre y agua, le pones a temperatura alta, y cuando suelte el hervor le apagas. Dejas enfriar un poco.
- Pero si por algo te urge molerlo, TIP : PON HIELO EN EL VASO DE TU LICUADORA. Y así lo podrás atemperar lo caliente. Agrega una a una las especias, y también un poco de el agua en que se cocieron los chiles.
- El lomo lo lavas perfectamente, y lo vas a picar con un cuchillo para que se cueza más pronto y aparte le entre el adobo por cada endidura. Y a molerlo. Agregas los ajos con todo y cáscara ya que se va a colar.
- Pones la sal, y licúas. Ya que esté bien molido…
- Lo vacías a un colador, para quitar exceso de pellejitos.
- Queremos un adobo para carnes. Ocuparemos una bolsa ziplock, y meter ahí el lomo, le pones una mitad del adobo que hiciste. Que se bañe de adobo y lo dejas macerarse.
- Lo dejas reposando por unas 2 hrs. Y el adobo que te sobró lo puedes almacenar en el refrigerador.
- Te puede servir para marinar otro tipo de carne. Puerco, pollo, res. etc.
- Lo pones en un recipiente para horno, y lo metes, tapado. Y después de 2 hrs. Lo sacas y dejas enfriar. Para que sea más fácil rebanarlo. Pero TIP : si vas a hacer una sopa o salpicón de lomo.te invito a que lo prepares, esta receta es muy a mi estilo Chelito.
As your experience and confidence expands, you will discover that you have extra natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more ingredients or is a bit basically zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. When it comes to standard cooking skills for novices you do not require to learn them yet only if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete overview to fast as well as easy lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will get your innovative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Steps to Prepare Perfect Lomo Adobado “Chelito”. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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