Seco de Pescado

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Seco de Pescado. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.
Seco de Pescado is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Seco de Pescado is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Seco de Pescado, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Seco de Pescado delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Seco de Pescado is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Seco de Pescado estimated approx 40 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Seco de Pescado using 11 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.
El seco es un plato criollo peruano, pero casi siempre se prepara con carne de res o con pollo; pero esta vez, siguiendo mi línea de comida saludable, quiero presentarles mi versión de Seco de Pescado, yo lo he preparado con Tollo,
pero se puede hacer con cualquier otro pescado. #Saboresperuanos #Saludable #Pescado
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Seco de Pescado:
- 800 gramos pulpa de pescado, mejor si se corta en medallones
- 1/2 atado culantro (cilantro)
- 2 cebollas medianas
- 3 dientes ajo picado
- 2 chdas. Pasta de Ají Amarillo (ver en mi recetario)
- 1/2 cucharadita pimentón
- 1/2 Taza Alverjas
- 1 zanahoria chica
- 1 Choclo suave
- al gusto Sal, pimienta
- Para acompañar, Yuca sancochada
Steps to make to make Seco de Pescado
- Antes de comenzar el plato, colocar las yucas peladas a sancochar en agua sin sal, dejar cocinar hasta que las yucas se abran y estén suaves. Reservar


- Lavar el pescado y aderezarlo con 1 diente de ajo picado, sal, pimienta, un chorrito de aceite de oliva. Dejar macerar. Esta vez he usado Tollo, pero pueden usar cualquier otro pescado, de preferencia cortado en medallones o trozos un poco gruesos

- Lavar el culantro, cortar un poco y ponerlo en la licuadora. Licuar con un poquito de agua, aprox 1/4 de taza. Reservar. (también se puede usar culantro molido, comprado así)



- Cortar 1 1/2 cebolla en cuadrados grandes, colocarlos en la licuadora y con un poco de agua, proceder a licuar pero prendiendo y apagando unas 3 veces, para que no se haga un jugo muy suelto sino que quede más pastoso. Reservar



- Tener listos también, las Alverjas, la zanahoria en cuadritos pequeños y el choclo cortado en rodajas. La gente ahora usa mucho el choclo desgranado, pero el sabor del choclo en rodajas cocinado con toda su coronta, le da un sabor más rico a la preparación.

- Cortar en brunoise la media cebolla que queda y picar los 2 dientes de ajo restantes

- Ahora si, ya con todo listo, procedemos a la elaboración del seco de pescado. Para esto, freír ajos y cebolla en brunoise en una cacerola con aceite bien caliente. Seguido, añadir la pasta de Ají Amarillo y luego el culantro molido



- Luego de mezclar, añadir también la sal, pimienta y pimentón. Mover y agregar la cebolla licuada



- Ya todo mezclado, proceder a aumentar en la olla: las Alverjas, zanahoria y rodajas de choclo, Mezclar todo, tapar la olla y cocinar por unos 20 minutos a fuego moderado, hasta ver que se cocinaron las verduras y la Cebolla


- Cuando ya esté todo cocido, agregar los trozos de pescado y bañarlos con la salsa del seco. Tapar nuevamente la olla y cocinar por unos 8/10 minutos, hasta que el Pescado se ponga blanco, señal de que ya está cocido



- Listo para emplatar. Acompañar con las yucas y arroz blanco.


- Provecho!!!! 🤗❤️
As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make straightforward adjustments to achieve this goal. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking skills for beginners you don't require to discover them but only if you understand some basic cooking methods.
This isn't a total overview to quick as well as easy lunch dishes but its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food How to Prepare Homemade Seco de Pescado. Thank you very much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment